Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Esettanulmányok, esetleírások

Itt különböző betegségekre alkalmazott biodinamikus kranioszakrális terápia és klasszikus kranioszakrális terápiás esettanulmányok találhatók. Az esettanulmányok folyamatosan bővülni fognak. Sajnos csak angol nyelven találhatók, ezért fordítom őket ahogy van időm és rakom fel az oldalra. Azokat rakom fel főleg amikkel találkozom a munkám során. Saját kezeltjeim közül csak azokat az eseteket rakom fel akik hozzájárulnak a közzétételhez.

Angolul tudó érdeklődőkek elsősorban a következő oldalakat ajánlom:

  • https://craniosacralresearch.wordpress.com/
  • http://iahe.com/html/support/articles.php

 

Krónikus fejfájás, krónikus vállfájdalom, arcüregek problémák

60 éves férfi, számos krónikus panasszal. Napi szintű fejfájás, arcüreg problémák és krónikus vállfájdalom tette az életét kihívásokkal telivé. A problémák enyhítésére megpróbálkozott a hagyományos masszázs technikákkal azonban azok csak korlátozott eredményeket hoztak. Amint elkezdtük a kranioszakrális kezeléseket, a napi fejfájás eltűnt és a férfi elmondása szerint, a fejében érzett nyomás is jelentősen csökkent. A már évek óta meglévő arcüreg problémák és a krónikus vállfájdalom a terápia végére pedig teljesen megszűnt.

forrás: http://craniosacralsandiego.com/craniosacral-success-stories.html

Depresszió és stressz

Egy 15 éves lánynak segítségre volt szüksége az iskolában okozott stressz és ez miatt kialakult depresszió kapcsán. Csupán egy kezelést követően a prioritásai változtak és az órákon koncentráltabb lett, valamint baráti kapcsolataiban is pozitív változások indultak meg.

Egyes esetekben csupán egy kranioszakrális kezelés is elegendő lehet. Nincs ebben semmi varázslatos, a testünk a kranioszakrális terápia alatt átrendeződik és néha ez az, amire a szervezetnek szüksége van. Egyes esetekben, az emberek elkezdenek sírni és tragikus események emlékei jönnek fel, mint például egy baleseté. Ezek azok az érzések, amelyek elengedésre kerülnek egy kezelés által, de röviddel ezután a személy érzi a megkönnyebbülés „…..ahhhhh....de jól érzem magam…”  érzését.

forrás: http://craniosacralsandiego.com/craniosacral-success-stories.html

Súlyos vállfájdalom és Insomnia (álmatlanság)

70 éves, egy sor kártékony eseménnyel a háta mögött: kétszer rákos volt, elveszítette egyik gyermekét és több autóbalesetet szenvedett. Annak ellenére, hogy sokat mosolygott, könnyen elképzelhető, hogy mennyi fájdalmat kellett elviselnie (és cipelnie) a vállán. Ezen kívül arra panaszkodott, hogy alig van olyan nap amikor jót tudna aludni. A nőnek problémája volt az emberi érintéssel is, ezért egy éven keresztül visszautasított mindenféle manuálterápiás eljárást, mire eljutott oda, hogy megengedte a kranioszakrális kezelést. Három kranioszakrális terápiás kezelést követően, az alvása megváltozott és elkezdte végigaludni az éjszakákat. Rövid időn belül a kranioszakrális terápia során a vállfájdalma 10-es szintről 1-re csökkent. A nő most havonta egyszer jár fenntartó kezelésre. 

forrás: http://craniosacralsandiego.com/craniosacral-success-stories.html

Krónikus fejfájás, kimerültség, depresszió

49 éves férfi, tünetek: Intenzív feszültség és fájdalom szerte a homloki részen és a szem mögött, homályos elképzelések, képtelen a világos gondolkodásra, kimerültség és depresszió. Több éve kezelik hipnoterápiával, akupunktúrával, csontkovácsolással és fitoterápiával. Különböző terápiákkal próbálkozott heti vagy kétheti rendszerességgel.

Kranioszakrális terápia eredményei: A tünetek jelentősen javultak. Gondolkodás világosabb. Nagymértékű személyiség növekedés és megnövekedett nyitottság és képesség az érzelmek kifejezésére. Emberek iránti nagyobb empátia. Magasabb energia szint, vitalitás és képessé vált előre tervezni. Elindított néhány dolgot az életében, melyet mindig is szeretett volna megvalósítani.

forrás: http://iahe.com/images/pdf/Tension_Headaches_Depression_and_CranioSacral_Therapy.pdf